неделя, 13 ноември 2016 г.

Мини размери част 2 - Burberry Body Tender,Jimmy Choo Flash,Moschino Fresh Couture



Привет :)

Дойде време за втора част на Мини размери - този път само за парфюми.Както писах вече обожавам малките опаковки,освен че са удобни за път и за проба,са ужасно сладки.
Ето първата част:

Вероятно ще има и още части на "Мини размери" както за козметика,така и за парфюми.За козметиката вече съм писала защо,но за парфюмите мини размера освен удобен за чантата е и по евтин вариант да се пробва аромат .Може да се пробва и в парфюмерия,но е доста различно когато няколко пъти сложите и разносите парфюм,едно пръскане за проба не е достатъчно за мен да разбера ще има ли химия с даден аромат.Мини опаковките от 4-5 мл. са достатъчни за няколко нанасяния за да разбера аромата наистина харесва ли ми .
Конкретно за  Burberry Body Tender,Jimmy Choo Flash,Moschino Fresh Couture ,взех два от тях защото тествах в парфюмерия аромата ,но не бях сигурна как ще се разберем в по дългосрочен план,третия на Moschino  си купих само заради формата на шишето,без изобщо да познавам аромата.
   Да започна е всеки поотделно :

 Burberry Body Tender



Тествах преди няколко месеца burberry body tender в известна дрогерия,аромата много ми хареса,но изчезна след два часа.След няколко седмици го тествах отново в парфюмерия ....разликата беше потресаваща ,аромата се задържа над 10 часа.Наистина е трудно да разберем къде ни предлагат маркови парфюми и къде ментета.
Малко повече за парфюма :


Burberry е световноизвестна британска модна къща, която създава продукти за модната, козметичната и парфюмерийната индустрия. Компанията е основана през 1856 г. от Томас Бърбъри, който е едва на 21 години по това време.

Със силни позиции в сферата на модата и аксесоарите, Burberry е известна със своя емблематичен кариран дизайн, който е създаден през 20-те години на 20-ти век. Той може да бъде открит в техните дрехи, аксесоари, парфюми, както и други техни продукти. Когато става дума за мода, това е най-копираният дизайн в света!

Парфюмът Body Tender for Women на модна къща Burberry излиза на пазара през 2013 г. Класифициран е като шипрово-плодов аромат. Уханните му нотки включват връхни нотки на лимон, ябълка, праскова и пелиново дърво, сърдечни нотки на жасмин, роза, чай и сандалово дърво, и базови нотки на кехлибар, мускус, кашмир и ванилия. Body Tender for Women на модна къща Burberry е дело на парфюмериста Мишел Алмерак, а дизайнът на бутилката носи името на Кристофър Бейли.


Jimmy Choo Flash



Втория аромат който съм тествала в парфюмерия е  Jimmy Choo Flash ,на първо четене ми хареса,но реших да взема мини и да пробвам няколко пъти ,защото доста трудно се разбирам с белите цветя.
Повече за парфюма :


Jimmy Choo е много успешен моден дизайнер, който е роден в Малайзия през 1948 г. Той е известен в целия свят с ръчно изработените си дамски обувки. Освен тях, неговият бранд предлага мъжки и дамски обувки, чанти, аксесоари, слънчеви очила, булчинска мода и парфюми.

Роден в семейство на обущари, Jimmy Choo получава първите си уроци по обущарство от баща си. Първият си чифт обувки изработва на крехката възраст от 11 години. Интересен факт за името му е, че в него, всъщност, е допусната правописна грешка в акта му за раждане (фамилното му име се пише Chow).

Сравнително нов бранд, що се отнася до парфюмерията, Jimmy Choo предлага няколко парфюма, които успешно допълват стила и лукса, който лъха от невероятните обувки, чанти и аксесоари, които създава. 

Парфюмът Flash for women на Jimmy Choo е аромат с подчертано деликатни нотки на бели цветя и лек привкус на подправки и плодове. Връхните му нотки включват страстна ягода, комбинирана с мандарина и розов пипер. Тази комбинация придава вълнуваща и жизнерадостна нотка към аромата на бели цветя в сърцевината на парфюма. Букетът от бели цветя е симфония от тубероза, жасмин и бяла лилия, с базови нотки на хелиотроп и бяло дърво. Целта на създателите на Flash for women на Jimmy Choo е да ни представят уникален аксесоар, който да бъде също толкова желан, колкото и обувките и чантите с марка Jimmy Choo. Бутилката е в бледолилав цвят, с дизайн, подчертаващ играта на светлината. Фотограф на рекламната кампания на Flash for women на Jimmy Choo е Стивън Мейзъл, а лице на новия парфюм е Наташа Поли. Flash for women излиза на пазара през 2013 г. и е дело на парфюмериста Кристин Нажел. Връхни нотки: ягода, розов пипер, мандарина
Сърдечни нотки: тубероза, жасмин и бяла лилия
Базови нотки: бяло дърво и хелиотроп.


Moschino Fresh Couture 




Тук стрелях на сляпо ,нямах никаква представа какъв е аромата,бях привлечена от шишето .Страшно различно от всичко което съм виждала ,много свежо и предизвика усмивка в мен :).
Взех си комплект и през цялото време докато чаках доставката се чудех какъв ли ще е аромата....оказа се наистина много свеж,лек и лесен за харесване.Много подходящ за летния сезон ,ще си го запазя за тогава и използвам с удоволствие.
Повече за Moschino Fresh Couture 
Парфюми Moschino | Moскино е създадена през 1983 г. благодарение на италиянския дизайнер Франко Москино. Марката "Москино" е доста млада, но за сметка на това много прогресираща. Освен това "Москино" е дизайнер на дрехите за церемонията на олимпийските игри. Неговите парфюми са като типа мода, която той създава. Най-известните парфюми са Moschino I Love Love и Moschino Funny.
Moschino Fresh Couture е уникален аромат с флакон, който наистина ще Ви впечатли. Fresh Couture ще Ви изненада със своята деликатност и енергичен състав, който ще подчертае Вашата женственост. Съставът съчетава плодови нюанси, които се допълват с акорди на цветя и дърво. Игрив божур, заедно с малини и османтус формират сърцето на парфюма и му придават елегантен допир. 



7 коментара:

  1. Би ли споделила къде точно откриваш тези сладурски мини парфюмчета?

    ОтговорИзтриване
  2. Привет :)
    Тези трите сладурчета са поръчани от parfimo.

    ОтговорИзтриване
  3. Би ли дала линк към парфюмчето flash М№

    ОтговорИзтриване
  4. Москино нямат парфюм, който да ми е харесал, но опаковките им са убийствени!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен също не ме е впечатлил нито един парфюм на марката,но този ме изненада много приятно и обмислям дали да не си купя и по - голяма бутилка за лятото.
      Тествай го ,приятен аромат е ,но си е и въпрос на вкус :).

      Изтриване
  5. Определено флаконът на Moschino Fresh Couture е най-оригиналния, който съм виждала!

    ОтговорИзтриване